Over ons

Het Kinderfestival Haren is een jaarlijks terugkerend festival met talloze cultuuruitingen voor kinderen van 2 tot 14 jaar.

 

Voor en door kinderen

Kinderfestival Haren moet een kinderfeest zijn, dat betekent dat kinderen ook deels bepalen hoe het programma er uit gaat zien.

 

Ieder kind telt

Kinderfestival Haren is toegankelijk voor alle kinderen, zodat complete gezinnen samen het festival kunnen bezoeken.

 

Verrassend professioneel

de stichting de Boskamer acht veel waarde aan het creëren van een kinderfestival waarbij het bezoeken van voorstellingen samengaat met verrassing en ontmoeting.

De organisatie

Douwe Zeldenrust

Voorzitter

Een bekend gezicht in de kunst- en cultuursector in Noord-Nederland, momenteel directeur van Keunstwurk in Leeuwarden. Hij is de bewaker van de pijler 'Verrassend professioneel' en zet zijn culturele netwerk hier breed voor in. Als vader van 3 jongens wil hij het cultuuraanbod voor kinderen (met hun ouders) in Haren en omstreken een creatieve impuls geven.

Willem Fust

Penningmeester

Docent en onderzoeker op de Hanzehogeschool Facility Management en het Kenniscentrum NoorderRuimte. Naast docent en vader van 2 dochters, is hij ook nog ondernemer. Omdat het te leuk is om een festival als Kinderfestival Haren op te zetten besteed hij hier graag zijn vrije tijd aan. Met zijn focus en enthousiasme is hij actief in het leggen van contacten met ondernemers en scholen.

swannet van Velzen

Secretaris

In het dagelijks leven moeder van 2 meiden en teamleider bij een gemeente. Zij brainstormt er op los met de leerlingen van verschillende scholen om de pijler 'Voor en door kinderen' in de praktijk te brengen. Ze wordt blij van netwerken en verbinden en staat voor een inclusief festival waarbij 'Ieder kind telt'.  

helena du pon

Bestuurslid

Docent in het voortgezet onderwijs en moeder van een zoon. Is een creatieve duizendpoot met liefde voor fotografie en vormgeving. 

Logo-Kinderfestival_web.png